dinsdag 23 september 2008

Airconditioned

Maandag zijn mijn schoonouders naar de kust verhuisd. Al sinds jaren hebben ze dit gepland: als Fons op pensioen is, verhuizen we naar de kust...
Wij dus om zes uur 's morgens opgestaan, baby gewekt, gedacht dat het nacht was, en gedoucht met de ogen nog dicht van de slaap. Sinds Tadeusz tandjes krijgt, is de term 'nacht' van betekenis veranderd. Ik slaap veel kleine nachtjes op één gewonemensennacht. Als ik om zes uur opsta lijkt het alsof ik verlies zo'n tweetal nachtjes slaap en word ik een soort zombie. Een ochtendhumeur heb ik niet meer, dus ik ben geen bloeddorstige zombie meer, maar wel een debiele. Toch eventjes. Tot aan de koffie.

Maar goed, we waren op tijd, het inladen ging vlot. Een rit van anderhalfuur. Mijn schoonouders verhuizen immers naar Oostduinkerke. Van alle kusten hebben zij voor de verste gekozen. Het uitladen ging in feite nog vlotter (voor mij toch) dan het inladen. Nog een ikea-kast ineengevezen (een recordaantal vijzen, nagels, bouten, pluggen gebruikt) en gelukkig ook nog een paar kleine fotootjes gemaakt.

Bij de onderstaande foto's kon ik totaal niet kiezen. Als ik alles weghaal behalve de letters, lijkt het alsof ik heb de letters er nadien bij opgeplakt in photoshop. Maar met wat meer omgeving erbij en de rand van het raam, verliest het zijn charme wat, vind ik...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Die eerste vind ik super, tweede vind ik ook goed. De derde ietsje minder.

fiets zei

Het feit dat het lijkt alsof je de letters er in Photoshop hebt opgeplakt maakt de charme extra groot, net omdat je met een iets aandachtiger blik ziet dat het juist niet gephotoshopt is!

peter o zei

voor fototips of vragen ga eens kijken op www.dipfico.be een blog van een fotograferende collega. hij woont op 100m van je deur en je kan er ook lezen hoe hij zich ergert aan de workouts van de nabijgelegen GYM.

Caro zei

Ik ben het eigenlijk helemaal met jou eens. De eerste vind ik een beetje druk, maar het gaat hier wel echt om de letters en dat is heel goed. De tweede is te sober en ja de letters kunnen ook ingezet zijn. De derde vind ik van beeld heel mooi. Die balk van het raam zit precies op een goed punt in de foto, de fietsenrekjes een mooie hint naar de buitenwereld. Maar de letters staan minder prominent. Het lijkt wel of we niet alles tegelijk in een foto kunnen hebben soms.

stijndc zei

Ik vind de tweede de leukste. De soberheid vind ik net leuk. Maarja, dat is persoonlijke smaak he.. Leuk idee trouwens.

LAMP (hobbyfotograaf) zei

Nummer twee is mijn keuze, mooi in beeld gebracht... hier is "minder" meer

mvg
Lamp
http://lampfotografie.blogspot.com/

herfstmensje zei

In oostduinkerke moeten ze zeker t'zoet genot eens bezoeken. Het beste koffie/ijs/wafel/pannekoeken salon. Maar dan ook echt het beste!

Steven Goovaerts (s.goovy) zei

De tweede is wel leuk. Met die letters zo in spiegelbeeld heeft het iets van een alternatieve russische filmintro ofzo. ;-)

Anoniem zei

Geef mij maar 2. Lekker strak!