zondag 14 december 2008

Ontspanning in Nieuwpoort-Bad

Ondanks alle onuitgepakte dozen, de alomvattende chaos in het nieuwe huis, de ongestructureerdheid van het tastbare leven, zijn Sven en ik toch naar zee gegaan dit weekend. Het was redelijk onmogelijk om nee te zeggen tegen mijn schoonouders. Sven was immers jarig. En als ze hun kleinzoon Tadeusz dan kunnen zien zijn ze helemaal gelukkig.
Het huis moest dus maar wachten (ik pieker ondertussen wel voort: die kleerkast kan daar en dan kunnen onze badhanddoeken daar. We moeten nog dozen gaan kopen om die en die prullen in op te bergen, ik vind dat de salontafel niet meer passen in het geheel enzenzenz.) Oostduinkerke is heel ver weg van Antwerpen en dan lijken de problemen ook wat verder weg. Ik heb dus maar geprobeerd om onbezorgd fotootjes te maken toen we gingen wandelen in Nieuwpoort. Ik vond het leuk.

Ik denk niet dat er ook maar eentje scherp is, maar het was zo leuk om ze bezig te zien. Zo vrij en zo brutaal die beesten... de mensen die ze lokten waren door het dolle heen. Genieten, zo'n ontmoeting met het 'wilde'. Ik ben al menig hond dankbaar geweest. Ze helpen me om mensen te durven fotograferen. Een baasje is meestal bereid om zijn hond op de foto te laten zetten. En zo overwin ik mijn angst soms. Ik was niet de enige met een fototoestel daar. Sommigen komen met het grof geschut. Het statief over de schouder. En daaraanvast... Op het einde van de pier staat het vol met stoere vissers. Ze halen maar kleine visjes op, en ze nemen soms minder stoere houdingen aan. Een soort vogeltjesdans lijkt het wel. Maar hij zoekt gewoon zijn stoere lucifers, denk ik... Op de pier hebben mensen de dopjes van hun frisdrankflesjes over de nagels van het hout gedwud. Het geeft een kleurrijk zicht.

9 opmerkingen:

feb zei

Ik vind die laatste wel een mooie !

En dan nu na het genieten van het weekend - opnieuw verder uitpakken ;

Anoniem zei

Zo herkenbaar!
Wij wonen nu een maand in ons nieuwe huis en langzaam, veel te langzaam krijgen we weer greep op de dingen...

Caro zei

Ik vind dat je heel leuk bezig bent geweest. Goed dat je het verhuiswerk even van je af kon zetten. De laatse foto is super origineel. Bewust schep stellen op heel iets anders en daardoor een spannend beeld maken. Die man met die lens is ook niet te weerstaan als je dat zien inderdaad. Mooi vastgelegd. Wat een ding he en ook nog zo'n dure witte. Dat zo achteloos over je schouder slaan begrijp ik nie hoor!!

liesbeth zei

Ik vraag mij alleen af... hoe koud was het daar?

Stijndc zei

Die onderste is echt zeer knap! Mooi met die scherpte gespeeld.

Nanami zei

amaai dat zijn mooie foto's
vooral met die visser, mooie kadrering en ongebruikelijke pose.
echt leuk :D

Anoniem zei

De hond en de flesdopjesfoto. De onderste zit idd in een sterke compositie.

Steven Goovaerts (s.goovy) zei

Tiens, ik was daar zondag ook! Niemand zien prullen met een Holga (http://sgoovy.wordpress.com/2008/10/14/nieuw-speeltje/) op de pier?

Voor alle duidelijkheid: die gast met dat kanon over de schouder was ik NIET.

Anoniem zei

Heel mooie reportage. Vooral de laatste is heel bijzonder.