maandag 8 december 2008

Het leven is verplaatst

Het heeft eventjes geduurd, maar ik ben terug. De verhuis heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Zo gaat dat meestal met verhuizen. Van de ene doos in de andere tuimelen, vloeken omdat ik mijn tandenborstel wel gevonden heb, maar de tandpasta niet (waarom steken die niet in dezelfde doos?!). De keukenhanddoeken wel weten zitten, maar ze zitten in de doos daar achter die stapel andere dozen. In de nieuwe kleerkast steeds de verkeerde deur opendoen en alle dagen opnieuw op zoek naar mijn onderbroeken.
Bovendien haalt zo'n verhuis de verschillen in karakters wel wat naar boven. Ik ben iemand die nogal heftig te werk gaat. Snel, efficiënt, eerst de grote delen op hun plaats, nadien zullen we de details wel invullen. Mijn lief Sven is totaal anders. Die wil alles ineens op de juiste plek en nadien niks meer moeten verzetten. Hij beschouwt de verhuis ook als een mogelijkheid om alles eens proper op te kuisen. Sven is traag, grondig en geduldig. Een andere werkwijze dus. Ik voel mij dan makkelijk afgeremd door al die details, en hij voelt zich opgejaagd. Na wat puzzelen aan een planning komen we er wel uit en slagen we erin om onze karakters ten goede aan te wenden en gebruik te maken van ieders kwaliteiten, maar eenvoudig is dat niet...

En dan is daar nog het lege huis. Nu leeg, verlaten en donker. Zo blij dat het leeg geraakt is! Het heeft iets triest nu. Zo hol. Ons leven is er gepasseerd en doorgegaan. Nu is het er weg.

Ik ben blij dat ik terugben. Ik heb er weer zin in!

7 opmerkingen:

Liesbeth zei

Ik ook, blij dat je terug bent, op je blog en morgen op het werk. Ik vind de foto's een beetje triest, geven echt de sfeer van dat lege nest, hopelijk snel terug warmte voor dat gezellige appartement!

oker zei

En nu natuurlijk foto's van de nieuwe stek!

Caro zei

Wat weet jij dingen toch raak te beschrijven. Zelfs je relatie bekijk je als een psycholoog met kennis van zaken. Ik ben trouwens helemaal het Sven-type. Langzaam maar wel grondig en direct op zijn plaats. Ik hoop wel dat ik voorlopig niet hoef...Al te vaak verhuisd!!
Ik wens jullie wel heel veel geluk met jullie kleine in het nieuwe huis.

ysabel zei

@ caro: dankjewel!

@ liesbeth: ik ben eigenlijk niet zo blij om terug te komen werken...

@ oker: ik zal mijn best doen!

feb zei

Allez, er bijna vanaf dan...
De leegte is altijd aandoenlijk vind ik.

Liesbeth zei

Niet zo blij, niet zo blij, we zullen ons amuseren, met jou erbij.(maar stiekem snap ik het natuurlijk wel een beetje)

Linn zei

Welkom terug en veel plezier in jullie nieuwe woonst!