zaterdag 30 augustus 2008

Subcultuurmarkt

Toen we vandaag gezinsgewijs in de stad verzeilden (we gingen een citytrip naar Rome betalen. In februari gaan we. Ik ben nu al door het dolle heen!) konden we niet naast de cultuurmarktdrukte kijken. In de rand van het gebeuren was er een aantal mensen dat opviel: Op de groenplaats was de kiosk bezet door een berg jongeren van een subcultuur die ik nog niet eerder gezien had (misschien had ik het moeten kennen?). Ze dansten de 'Melbourne shuffle' (naar het schijnt). Gekke broeken, beetje eentonige grappige danspansjes. Maar alles heel serieus. Om beurten lieten ze het beste van hun 'shuffle' zien. Voor wie het niet kent: met mijn 'kodakske' filmde ik een stukje (en troost u: ik had er nog nooit van gehoord...).

Op de meir troffen we deze jongeman aan. Ik vermoed dat dit past in het huidige modebeeld. Zo'n reusachtig t-shirt! Sven dacht dat het een werkman betrof, maar ik betwijfel het toch. Zijn hemd is wel erg proper in vergelijking met zijn broek...

Aan de boerentoren zaten deze meisjes. Wederom lijken dit mij de fenomenen van een subcultuur. Volgens mij zijn dit emo's, maar ik ben niet helemaal zeker. Ik heb besloten om het roze been van meisje drie er niet af te knippen omdat er 'Jerry Piemel' op haar schoen geschreven staat en dat vond ik grappig (er staat ook nog een hartje naast). En deze man besloot zich van al dat gedruis niets aan te trekken.

En de vrouw ernaast trekt zich dan weer zo weinig mogelijk aan van meneer...

4 opmerkingen:

Wieneke zei

Ik moest erg lachen om deze weergave. Je maakt wat mee op de Groenmarkt. Erg leuk!

Golb zei

De 'Shuffle' bestaat al langer dan het hakken en het jumpen. Alleen kom je met subculturen van down-under wat minder vlug in contact.

http://www.golb.be/melbourne-shuffle/

Karen zei

Tziet er niet beter uit dan andere modedansjes :D

Hannah zei

Die laatste foto vind ik schitterend. 'Zich echt van niemand of niets iets aantrekken' moet je kunnen.