maandag 1 september 2008

't Is oem zeep

In Berchem was het vandaag weer zeepkistenrace ('t is weeral oem zeep). Aangezien ik in Berchem woon, wilde ik er deze keer toch wel eens langslopen. Het was een gezellige sfeer en lekker weer. Ik merk wel dat ik van zo'n evenementjes nog lang geen goeie foto's kan maken. Ik zie 'het' niet. Het zijn banale kiekjes, veel bewogen, veel slappe beelden. Je zou toch denken dat het een leuk fotografeerbaar onderwerp is, maar van de honderd foto's die ik maakte kon ik er nauwelijks drie uithalen die ik op m'n blog wilde zetten.

6 opmerkingen:

boskabout zei

Als ik deze drie foto's zie, dan kan ik enkel nog aanraden van ze vanuit een kikkerperspectief te nemen (ter hoogte van de baby in de buggy, zeepkist, stoelen). De ideeën zijn zeker goed!

Mikaël zei

Een gemiddelde van 3 goeie foto's op een namiddag vind ik toch al hoog. De eerste vind ik wel zeer intrigerend ! Wat doet de burgemeester van Berchem met een pistool in de hand ?

ysabel zei

@ Mikael: behalve de plaatselijke jeugd neerschieten, geloof ik dat hij ook het startschot gaf bij iedere manche...

Caro zei

Ik herken dat helemaal Ysabel. Welk standpunt moet je kiezen en dan ook nog dat snel beluten kunnen als je iets ziet dat wel leuk ik. Ik ben ook vaak net te laat of zie het gewoon niet. Maar k denk dat door het veel te blijven doen je daar toch oog voor gaat krijgen. Ik kijk ook bij veel anderen die aan straatfotografie doen en dat ik ook leerzaam. Toch vind ik de eertse foto heel sterk hoor en goed gekadert.

callemie zei

zo herkenbaar !
tja soms maak ik wel 200 foto's om er dan 1 of 2 uit te kiezen
dus tes ni oem zeep a fotos!

ysabel zei

@ caro en callemie: merci voor die harten onder de riem!