vrijdag 1 augustus 2008

Antwerpen Noord

Het is laat, het is drukkend warm, en ik word opgegeten door bloeddorstige muggen. Maar toch zit ik hier weer achter mijn laptopje te tokkelen, blogberichtjes ineen te flansen. Nu ik enkele lezertjes heb, ben ik extra gemotiveerd! Ik heb vandaag lang in Antwerpen Noord vertoefd. De buurt waar ik tot voor kort woonde en waar ik nog altijd erg van hou. De buurt heeft een erg negatieve connotatie. Vuil, verloederd, marginaal, veel uitschot, gevaarlijk. Maar ik vind ze vooral interessant, kleurrijk, levend. Erik, vriend en enthousiast 'twintigzestiger' (2060), zegt altijd: "Het is de wereld in 't klein." En dat klopt ook. Alle nationaliteiten en alle mengvormen daarvan zijn er terug te vinden. Er wordt gebeden in alle talen. Er lopen ongelofelijke figuren rond. Veel zijn mooi in hun lelijkheid, ontroerend of grappig. Maar vaak ook triestig en armoedig. Ik hoop daar binnenkort toch wat meer foto's te kunnen maken. Ik heb er in ieder geval heel graag gewoond. Ik heb me er altijd nogal veilig gevoeld. En ik heb me er nooit verveeld.

4 opmerkingen:

Artur zei

Super!!

Hier gaan we zeker eens langsgaan!

Merci!

Karen zei

Heel leuke sfeervolle foto in ieder geval!

oogsnoep zei

Ik hoor inderdaad heel veel "positieve" verhalen over 2060. Ik heb momenteel een optie op een appartementje in de buurt van het Sint-Jansplein en als ik dit weer lees, is de keuze zo goed als gemaakt :) Waar heb jij gewoond?

ysabel zei

@ oogsnoep: ik woonde in de dambruggestraat. Op de kruising van de diepestraat en de gumarusstraat; vlakbij het sintjansplein. Ik heb er een stukje van mijn hart achtergelaten...