zondag 13 juli 2008

Makkelijke plantjes

Ik heb een paar dagen niets gepost. Ik heb weinig tijd gehad en bovendien heb ik ook weinig foto's gemaakt. Ik heb wel al gemerkt dat het vrij makkelijk is om met mijn Canon dingetjes uit de natuur te fotograferen. Het ziet er telkens nogal indrukwekkend uit, vind ik. Maar het is zo gemakkelijk en wat ook: het zijn zo'n saaie foto's. Ik kom soms moeilijk aan fotograferen toe. Als ik over straat loop, durf ik vaak nog niet. Ik voel me vaak nog wat stom. Het lijkt zo stom om op de grond te gaan liggen voor een foto bijvoorbeeld. Of in de metro een foto te maken. De mensen kijken dan zo dwaas: "waar zit die nu foto's van te maken?" Mijn lief, Sventikov, die voelt zich op straat ook snel afgeremd. Telkens moeten stoppen omdat ik ergens een interessante baksteen heb gezien, is natuurlijk niet echt prettig voor hem. Hij weet trouwens ook dat ik die interessante baksteen er nog lang niet goed opkrijg. Meestal is het een foto die ik thuis direct weggooi omdat er niks mee aan te vangen is.

Ik zie ook veel toffe zaken als ik in de auto zit. Ik rij ergens voorbij en 'flits' daar passeert weer iets! Soms stop ik even, maar dat leidt nooit tot iets. Ik heb mijn draai dus nog lang niet gevonden. Een plantje staat lekker stil en het is aanvaard om plantjes te fotograferen. Ik zal toch wat meer durf moeten vinden om te groeien met mijn Canon...

1 opmerking:

oogsnoep zei

Ik ken het gevoel in die zin dat ik me geremd voel in het nemen van foto's als ik in gezelschap ben. Liefst ga ik alleen op stap.