zondag 3 augustus 2008

Vissen

Gisteren, zondag, om vijf uur opgestaan. Om op zee te gaan vissen. Achteraf bekeken lijkt het nog vroeger dan het aanvoelde op het moment zelf. Vissen dus. Met een man of dertig. Ik had dat nog nooit gedaan. Het was leuk, maar vermoeiend. Ik heb geprobeerd om leuke foto's te maken, maar dat sloeg toch fel tegen, zo met een baby op de buik op een waggelend schip, met visgeur in de neus en wind in de haren. Het regende en ik had ook moeite met het licht. Door die lichte wolken werden de foto's heel snel over- of onderbelicht en ik wist niet goed wat ik daartegen moest beginnen.
En ik wil graag zo'n filter om wolken er apocalyptisch te laten uitzien. Dat lijkt me wel iets.
Pieren en 'zagers' op de lijnen zetten was niks voor mij. Ik heb het gedaan, maar het bleef elke keer mijn gruwel overwinnen. Die pieren leken overigens wel kleine piemeltjes. Zo voelden ze ook aan.
We hebben trouwens niets noemenswaardig gevangen. Veel kleine visjes en een drietal grotere. Niet genoeg om dertig man te eten te geven. Maar plezier hebben we wel gehad.

5 opmerkingen:

LAMP (hobbyfotograaf) zei

het licht fotograferen op zee is ook niet zo eenvoudig,... je lichtmeter raakt soms het noorden kwijt of zet je op een dwaalspoor..

mijn tip : in je lokale bib kan je beslist veel nuttige info vinden over digitaal fotograferen,(in diverse omstandigheden) ook nuttig is de volledige handleiding van je toestel grondig door te nemen

vele foto's krijgen ook nog een nabewerking (software-matig) waar een en ander wordt bijgewerkt (maar van een onscherpe foto kan je met software ook geen scherpe maken)

de babyfoto's zijn nochtans mooi
veel oefenen en informatie vergaren
en je zal wel merken dat er evolutie komt

mvg

Lamp

http://lampfotografie.blogspot.com/

Anoniem zei

Fotografeer je in RAW ? Niet dat je dan niet moet weten hoe je moet belichten, maar een foutje hier en daar kan dan toch nog rechtgezet worden zonder veel kwaliteitsverlies.

Anderzijds vind ik je foto van de vis wel goed, mooie kleine DoF...

Caro zei

Bij slechte luchten probeer ik ze er gewoon niet op te zetten. Kwestie van ander standpunt kiezen. Stel je scherp op iets donkers in de boor dan zal je lucht nog verder overbelicht raken omdat de camera denkt dat er te weinig licht is en dus gaat over belichten. Je moet dan zelf een beetje gaan onderbelichten. Het klinkt raar maar werkt voor mij soms toch.
Maar de foto van de vis vind ik toch heel goed hoor.

Trouwens als je naar mijn weblog gaat dan ligt daar een stokje voor jou!!

stijndc zei

Als je de foto van de vis in het groot bekijkt, kan je jezelf zien in het oog van de vis.. :) Ik vind em in elk geval wel geslaagd eigenlijk.

ysabel zei

wat een lieve reacties allemaal! Ik ben aan het worstelen met die lichttoestanden en ik ben er nog niet uit hoor.

@ febsblog: ik weet eerlijk gezegd nog niet wat raw betekent (erg he). Maar ik zoek het snel uit, want zo door de mand vallen dat is niet echt goed.
De scherptediepte zat inderdaad goed bij de vis...

@ Caro: merci voor die tips! Het is leuk als ik plots dingen begin te begijpen. Bedankt om me daarbij te helpen!

@ stijn: ik had ook gezien dat er een weerspiegeling is in het oog van de vis. Er staat ook nog een vislijn bij op. Ik vond het ook leuk...