woensdag 10 december 2008

Particolare

Ik woon nu dus op het Zuid. Ik ben niet echt een fan van het Antwerpse Zuid, maar goed, 't is dicht bij de crèche en als tijdelijke uitvalsbasis is het wel oké. Ik neem de opgeblazen 'trendynessigheid' er dan maar bij.

Ik ben wel erg blij met de Particolare in mijn nabijheid. Particolare is een klein eetzaakje met Italiaanse gerechten. Veel authentieke pasta (ze hebben een stukje Italië in hun keuken staan), lekkere koffie, en een vriendelijk ontvangst. Als ik geen zin heb om te koken haal ik daar iets op. Als ik zin heb in een lekker gegrild Italiaans broodje 's middags, weet ik mijn weg ook wel te vinden. Een aanrader voor mensen uit de buurt die gewoon lekker willen eten voor een betaalbare prijs bij fijne mensen.

Update: misschien nog wel even vermelden waar het is! Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen, op het pleintje aan de leien...

7 opmerkingen:

boskabout zei

Leuke foto van de bazen (?)!

ysabel zei

@ boskabout: het zijn inderdaad de eigenaars. Alleeja, de man heet Olivier, en hij is de eigenaar. De vrouw waar hij aan vast hangt is zijn toekomstige. Een toffe italiaanse...

buurtbewoner zei

Ik had het op mijn lijstje staan van te proberen. Ze zijn 's avonds niet open zeker?

dipfico zei

Inderdaad zéér lekker daar. Maar soms net iets te robuust eten naar mijn zin.

Maar over geuren en kleuren...

Stijndc zei

Hmm, in Gent (buurt van mn kot) enkel pitta te verkrijgen.. Zo 'n goeie Italiaan zou hier ook welkom zijn ;)

Caro zei

Dat is een goed binnenkomer in je nieuwe buurt als je de horeca aan publiciteit helpt op je blog. En niet onverdienselijk. Leuke foto van het tweetal hoor.

ysabel zei

@ buurtbewoner: vroeger waren ze wel 's avonds open. Maar tegenwoordig nog maar tot zeven of acht uur 's avonds. Maar je kan ook gerechten meenemen. Heel handig!