maandag 22 december 2008

Bloggers

Als ik door de stad loop zie ik tegenwoordig heel wat mensen met fototoestellen. Zo van die zwarte bakjes, die groter zijn dan de banale speelgoeddigitaaltjes. Ik vraag me dan telkens af: zou het een blogger zijn? En wie zou het dan zijn? Van sommigen heb ik al foto's gezien, maar dat betekent niet dat ik hun gezichten zal herkennen. En wat dan nog? Loop ik dan op persoon x af, vrolijk brullend: "heey, beste Caro!" of "Dipfico!" ofzo. En dan? "Hier is ysabje van 'mijn kleine wereld'?"
Maar vorig weekend was ik aan de zee en nadien reageerde s.goovy (Steven Goovaerts) op mijn post dat hij er ook was. Niet dat ik mert iedere blogger per se wil bonden of rare dingen bespreken, maar het zou toch leuk kunnen zijn moesten ik sommigen kunnen herkennen. Dan zou er een geheimzinnige knipoog kunnen zijn, een fijne glimlach of een onopvallend knikje. En dan zou ik nadien naar hun blog surfen en dan zou ik de resulaten kunnen zien...
Een pin, of een pluimpje in de hoed, een geschilderde B op het voorhoofd, eender wat. Het zou een geheim merkteken zijn, iets dat alleen insiders kennen. Misschien moet ik er eens diep over nadenken en een ontwerp insturen naar een of andere sympathieke blogcommissie. Als die zou bestaan...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.brusselsgirlgeekdinner.be/

Probeer er zo 2 of 3 mee te doen, en dan ken je al gauw een paar bloggers en/of fotografen

chateaubrys zei

Ha, 'k heb dat ook wel eens. Grote Canon of Nikon... hmm, zou dat die zijn, of die... Of op de trein... is dat die niet?

oogsnoep zei

Mij mag je altijd aanspreken, ik bijt niet :)

steven zei

haha, heel herkenbaar
gelukkig maar, ik dacht al dat ik een afwijking had

ysabel zei

@ boskaboutje: dat zou een idee zijn, maar ik hoef ze niet per se te kennen. Alleen 'herkennen' zou leuk zijn...

@ oogsnoep: als ik je nu eens zou herkennen... Ik zou zelf overigens ook niet bijten hoor...

@ chateaubrys: ik heb een canon 450d, maar ik vergeet toch altijd wie welke toestellen heeft. En als het over echt grote lenzen gaat, dan denk ik vaak dat het journalisten zijn. En dan die gezichten. En er dan nog de juiste naam bij linken. Ik zeg het: een eenvoudig merkteken en alle onduidelijkheid is direct de wereld uit.

@ steven: als je nu een effectief een vreemde afwijking hebt, zou dat kunne helpen bij de herkenning? ;-)

Joeri zei

Klinkt allemaal heel trendy en soms 'teveel', maar facebook is soms ook wel een mogelijkheid om bloggers te spotten...als ze tenminste aangeven waar ze naartoe gaan of zijn. Of laat ons een button dragen met je blognaam? Iedereen terug aan de buttons...jeeej!

Golb zei

Vrij eenvoudig toch: allemaal een neckstrap van OptechUSA (http://www.optechusa.com/product/detail/?PRODUCT_ID=23) die kan je laten bedrukken mits je er voldoende afneemt. Laten we er gewoon BLOG opzetten. Zal ik de bestellingen noteren en opvolgen? Als ik dan maar niet per ongeluk het spiegelbeeld opstuur (whoehahahaaa).

Steven Goovaerts (s.goovy) zei

Golb heeft de oplossing. Mijn toestel is sinds enkele dagen voorzien van een gepersonaliseerde neckstrap (inderdaad van OptechUSA). Pretty neardy misschien maar kom ;-)
Als je dus een Nikon-fotograaf met www.sgoovy.net op de strap ziet: it's me!

herfstmensje zei

herfstmensje en donotfold lopen meestal samen in antwerpen rond. herfstmensje heeft 99% keer een witte muts op en een lange zwarte jas en gigantische zwarte sjaal. aan haar hand een F65. donotfold in een grijs duffel jasje met grijze muts. aan zijn hand bengelt meestal een D70. wie weet wordt het nu alleen maar nog spannender.