zaterdag 25 oktober 2008

Stoutparkeerders

Ik lees op veel weblogs uitingen van verkeersergernissen (bijvoorbeeld: jutblogt, jimmy kets, smetty). Alle vervloekingen die men in de auto andere bestuurders naar het hoofd slingert, worden meestal niet gehoord. Een automobilist die vindt dat de andere zich schandelijk misdraagt kan zijn boodschap over het algemeen alleen overbrengen door een weinig genuanceerd claxongeluid, simpel grootlichtgeflikker of wat gewapper met de handen. Hoewel sommigen deze drie dingen tot een kunstige rijke taal kunnen ombouwen, blijven de nuances, de echte uitleg, de sluitende argumentering meestal toch hangen in de cabine waar ze uitgeschreeuwd worden. Ik denk dat weblogs die frustratienood lenigen. De ergernis wordt publiek gemaakt en zo moglijks wordt er zelfs begrip voor opgebracht, wie weet ontstaat er wel een actiecomité of een protestgroep!

Zo heb ik ook mijn topergernis in het verkeer: stoutparkeerders. Idiote, egoïstische onnozele stoutparkeerders... Het gaat over diegenen die bij het begin of op het einde van de straat meerdere plaatsen innemen, door teveel plaats te laten tot aan de rand. Het is wel zo dat het wanbedrijf alleen aan te tonen is bij het begin of het einde van de straat. Voor de rest is het moeilijker vast te stellen aangezien niet alle wagens dezelfde lengte hebben. Maar ook in het midden van de straat kunnen er dergelijke boertige parkeerders zitten. Enfin, ik heb enkele pogingen gedaan om de kwestie duidelijk te maken:

Wel, lieve medestraatbevolkers, ik kan daar dus niet bij, hé. Iedereen moppert over te weinig parkeerplaatsen. Iedereen gruwelt ervan om achtentwintig keer rond te rijden voor een plekje. Hoeveel grijze haren hebt u al gekregen van het zoeken naar een geschikte parkeerplaats? En dan zijn er van die eenvoudigen die er gewoon twee bezetten? Met een wagen twee plaatsen innemen, dat getuigt toch van een reusachtige debiliteit. Is het een overschatting van het eigen voertuig (of de eigen penis)? Of zijn ze bang dat ze er niet meer uit gaan geraken? Worden ze misselijk van achteruitrijden?

Ik kan redelijk goed parkeren (niet alle vrouwen zijn een ramp in het verkeer, beste heren), ik parkeer graag in kleine gaatjes en ik maak er een erezaak van om 'proper' te parkeren. En ik kan wel huilen als ik dan dergelijke verkeerssituaties zie. Ik overweeg al een hele tijd om stickers te maken die ik dan op alle auto's van stoutparkeerders plak. Zoiets als: 'ik ben een boer als het over parkeren gaat'. Of 'I park like an asshole'. Of zo. Met een tekeningetje. Zodat ze het zeker begrijpen. Als jullie nog tips hebben om op de stickers te zetten...

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Schitterende exposé, waarin ik je alleen kan beamen.

Ik kan wel geen betere oneliners bedenken dan jouw voorstellen ;)

Stijndc zei

Voer die sticker maar in.. Weg met stout-parkeerders. :)

Joeri zei

Hetzelfde gebeurd op de parking waar ik werk en heb al dikwijls gedacht zo van die 'anonieme' papiertjes te plaatsen met het teken van 'De Kat'...de serie van de jaren zestig...One liners;

- Ik hou erg van kunst, maar creativiteit in parkeren ligt me niet...Let je in de toekomst erop dat iedereen een plaatsje heeft?
-Leuke auto! Maar als de mijne erachter kon was ´ie nog knapper...

Dit is het zowat...

Golb zei

Ik heb ooit tegen iemand met een X5, die schuin over twee parkings stond gezegd: paste uw ego niet op 1 parking? Was 'm nog kwaad ook.

http://www.youparklikeanasshole.com/

Koen zei

Het probleem is natuurlijk wel dat diegene die stoutgeparkeerd staat misschien wel stoutgeparkeerde
omdat de wagen voor of achter hem/haar stoutgeparkeerd heeft en intussen al vertrokken is. Je plakt dus misschien de sticker bij een onschuldige...
Desondanks een ergernis waarin ik je volledig kan volgen hoor!

Anoniem zei

Ik kan me er alvast ook aan ergeren.

Ake zei

Ik volg je helemaal!

Een tijdje geleden vonden we onze auto terug bumper tegen bumper tegen de auto voor en achter ons. Een parkeertalent had de auto voor ons een 'kusje' gegeven zodat deze tegen onze auto opbotste en en passent zo hard duwde dat onze auto tegen de auto achter ons opbotste.

Twee oude madammekes hadden alles gezien en kwamen alles in geuren en kleuren vertellen, maar getuigen wilden ze niet. Dat was toch niet 'hun affair'. Zucht...

Roussa zei

Weg met de stoutparkeerders! Dat iedere parkeerder nu eens 10 seconden tijd extra neemt om zich deftig te parkeren. Dat is nog eens goed voor het milieu ook. Zo hoeven we niet 365 keer rond te rijden om een parkeerplaats te zoeken.

Anoniem zei

Onze nieuwe overburen, jong koppel met elks hun eigen wagen, kunnen er ook wat van. En owee als mijn wagen voor hun huis staat want dan parkeert meneer zijn wagen vlak tegen de mijne... toevallig ... steeds ... nooit bij iemand anders. Heb in mijn auto een stapeltje briefjes liggen et daarop Mickey Mouse "giving the finger" en de tekst "Assholes like you shouldn't drive cars". Af en toe gaat er zo een papiertje onder iemands ruitenwisser :-)