woensdag 10 september 2008

Het ziet er niet goed uit.

Het ziet er niet goed uit... Het leven komt in volle galop op ons afgestormd; alle banaliteiten, alle typische hophop-tweeverdieners-stress. Naar de crèche, eten halen, kot enigszins proper proberen houden, afwassen, wasmachine insteken, enz enz. Het leven zoals velen het leiden. Je probeert je er een voorstelling van te maken vòòr je kinderen hebt, maar echt beseffen doe je het niet. Dat komt nu pas. Nu werken we allebei, moet Tadeusz naar de crèche en zoeken we ons nieuwe ritme. Met weinig slaap lijkt evenwicht en ritme ver weg.

Het jammere is dat ik er bijna niet in slaag om mijn blogje wat aan te vullen. Ik weet ook nog helemaal niet wat mijn lezers graag lezen. En ik zie het lezersaantal spectaculair naar beneden duikelen. Door de weinige posts? Omdat het te saai is? Ik heb google analytics. Heel leuk. Maar als het lezersaantal crasht is het ook wel een beetje sneu. Dan had ik het misschien wel liever niet geweten... Het ziet er niet goed uit.

12 opmerkingen:

Eigenwys zei

Maar je krijgt ook nieuwe lezers, zoals ik :-)

Fritsmo zei

Laat u niks wijsmaken door de Google Analytics tool. RSS lezers komen daar niet in voor. En juist dat zijn uw trouwe lezers :-)

Strange Little Girl zei

Lezers komen en gaan dat is waar, maar je moet je blog niet schrijven voor de lezers hé. Van zodra het een verplichting wordt is de fun er af volgens mij

ysabel zei

@ eigenwys: welkom! en Merci!

@ fritsmo: ik had daar nog niet aan gedacht! het is een troost...

@ strange little girl: ik schrijf toch wel een beetje voor de lezers ook hoor. Anders kan ik beter gewoon een dagboek bijhouden. Dit is interactiever en de lichte dwang (geen verplichting), maakt dat ik meer tijd maak voor foto's maken, voor schrijven, voor mijn dag overzien enz. Zo maak ik dus tijd voor mezelf. Tijd die ik anders misschien met dvdkijken of andere ledige dingen zou vullen...
Maar je hebt ergens wel gelijk hoor. Het moet wel leuk blijven...

Ake zei

Ik vraag het mij ook altijd af hoe de anderen dat klaar spelen. Ik heb in Aenea's eerste jaartje (mijn tweede jaar fotografie aan't Narafi) soms liters tranen 'verweend' omdat het me allemaal niet meer lukte.

De vermoeidheid zorgde er ook voor dat ik veel meer ruzie maakte met mijn lief dan ik goed vond, maar met een vermoeid hoofd gooi je er sneller domme dingen uit...

't Is aanpassen hé. Keuzes maken, zoeken, ...
Veel moed...

boskabout zei

Ik kom hier nochtans zo goed als elke dag lezen. Zonder RSS-lezer! :-)

ysabel zei

@ ake: ik vind het ook straf. Hoe doen mensen dat toch? dat leven met kinderen enzo. Ik sta soms versteld van mezelf...

@ boskabout: da's nu eens fijn om te horen se!

Caro zei

Isabel je bent echt niet de enige met dit probleem, alleen praat men er liever niet over als het even niet helemaal lukt. Jij wel en dat is goed. Ik kon het ook niet 10 jaar geleden en raakte burn out. Daar hoor je ook zelden iemand over en dat moet je dan zelf allemaal weer een plekje geven. Ouderschap en werken is niet makkelijk. Neem de tijd om in het ritme te komen en blijf vooral schrijven. Ik vind je blog erg leuk en het is voor jou een goede ontspanning denk ik. En die statistieken gaan in de herfst wel weer omhoog als iedereen met slecht weer thuis zit. Bij mooi weer lopen we allemaal met onze camera in de stad!!

JeMaMuse zei

Maak je geen zorgen, niemand maar dan ook niemand krijgt kindjes en werk en huishouden gecombineerd. Al wie zegt van wel, liegt! Voilà! We hebben 4 koters (waarvan 2 halftijds), werken beiden (meer dan) fulltime in een kaderfunctie en ons huis is een puinhoop, ondanks poetsvrouw :-) We zijn 2 weken terug van vakantie, zijn alweer doodop en hebben tijd voor niets. Maar ik zie mijn kindertjes doodgraag en ik doe mijn werk supergraag en omdat ik genoeg uren klop lees ik 's morgens graag je blogje. Op kosten van de baas, nah!

caitlin - http://what-my-canon-sees.skynetblogs.be zei

Blijven schrijven, hoor.
Ik mag hier heel graag komen lezen, heb je zelfs al aan collega's met kleine kinderen aangeraden ,-), owv je eerlijkheid, je vragen over 'de dingen'.
Ik denk dat het niet alleen voor ons lezers leuk is, maar ook voor jezelf - even 'braindumpen'?

Zelf merkte ik aan mijn blog dat reacties durven uitblijven als je zelf ook even geen tijd hebt om reacties achter te laten... stom, vind ik wel een beetje, maar het is zo...

Anoniem zei

Wel, ik lees je blogje ook altijd graag, trouwens die statistieken, als je wat minder post gaat dat automatisch naar beneden (is bij mij ook zo).

Trouwens moet ik akkoord gaan met wat jemamuse al heeft aangehaald, wij zijn ook twee full-timers, 2 kinderen, en zelf ook een kaderjob. Mijn filosofie is daar nogal simpel, je kan het niet allemaal tegelijk, dus laat ik het niet zo aan mijn hart komen... maar eenvoudig is het niet.

Trouwens je visie op het leven, hoe je tegen dingen aankijkt dat maakt het toch interessant om deze blog steeds te volgen (en hij staat ook in mijn RSS reader dus dat beinvloedt je statistieken al negatief;))

Koen zei

Wel wel, ik kom hier niet zo heel vaak maar lees toch steeds interessante dingen. Zal wat vaker aankloppen :-) Zoals Caro al zegt denk ik dat er in de zomer steeds wat minder bezoekers zijn (ik blog ook wat meer in de winter) en als je op de koop toe wat minder post...
Maar aan de reacties te zien heb je toch heel wat trouwe klanten en da's toch een leuk gevoel?
Veel moed! Je slaat je er wel door.