dinsdag 26 augustus 2008

Slak

Wij wonen wel op het tweede verdiep, maar dat wil niet zeggen dat we geen gelijkvloersfenomenen kennen. Vorig jaar hadden we een mierenplaag op het terrasje, ik heb al duizendpoten gezien en dit jaar hebben we een slak. Slakken zijn vooral lastig als ze naakt zijn. Die met een huisje worden blijkbaar schattiger gevonden. Met een huis lijkt ook properder.
Iedereen met een beetje tuin heeft blijkbaar last van slakken. Ik hoor de gruwelijkste verhalen. Mijn moeder graaft glazen half in de grond en doet er bier in. De slakken tuimelen er onbeholpen in verdrinken dan van zattigheid. Dit lijkt me nog een prettige dood. Maar de gruwelijkheden doen zich pas voor in het zich-ontdoen van de beestjes. Daar zit 'm het glibberige addertje. Mijn moeder spoelt ze door het toilet (de beerput bevind zich overigens onder de tuin. Zouden ze niet gewoon terugkeren? Ze zou de slakken beter merken met een ringetje of een kleurtje). Een collega van mij vangt iedere avond honderden slakken en laat ze dan in een glazen pot staan tot het een berg smurrie is geworden. De kuisvrouw op het werk zegt: benzine over gooien en in brand steken. Sommigen prikken ze gewoon op stokjes. Ik zei het al: gruwelijke praktijken. Je zal maar naaktslak wezen!
De slak die wij gevangen hadden op ons terras is gewoon naar beneden gegooid. In de struikjes. Vreedzaam tussen het voedsel geworpen worden. Als het er maar eentje is, is het natuurlijk makkelijk...
Ik zou graag een macrolens hebben, maar dat is voor in een verre toekomst...

4 opmerkingen:

Karim zei

Ik dacht dat dit met een macrolesn gedaan was. Mooi achtergrond!

Karen zei

De naaktversies van die beestjes vind ik ook maar ieuw. Ik smijt ze gewoon altijd achter het tuinhuis ^^

zing zei

Het gruwelijkste van al ben je nog vergeten.. ze overstrooien met zout.

Hannah zei

Haha, ja bestrooien met zout hebben onze jongens hier ook een tijdje gedaan. Wegens een lege zoutpot hebben ze de slakken nadien gewoon op een stokje geprikt. Maar dat je er twee hoog ook nog vindt, is wel straf.