vrijdag 15 augustus 2008

Herman

Het was jaren geleden dat ik Herman nog gezien had. Het was een docent van me toen ik op de KdG maatschappelijk werk studeerde. We zijn zo'n beetje vrienden geworden nadat ik afgestudeerd was. Hij is op pensioen gegaan twee jaar na mijn afstuderen. Herman is nog steeds dezelfde: een goedschikse man die zich graag laat verbazen. Iemand met uitgesproken (en vaak erg juiste) meningen. Het was fijn om hem weer te zien.
- Hij vindt dat het afval opgehaald moet worden zoals in Portugal (In Portugal wordt er geen afval opgehaald. Mensen brengen het naar containers in de buurt). Het repressieve karakter van afvalbeheer in België vindt hij belachelijk (ik ben het met hem eens).
- Hij is er recent achter gekomen dat je van fietsen dom wordt. Bij het fietsen staat het verstand op nul en dan gaan de intellectuele capaciteiten achteruit.
- Hij houdt niet van oudere mensen, maar komt er stilaan achter dat hij er zelf eentje geworden is. Hij houdt nog steeds niet van oudere mensen. Hij beseft wel wat voor een economische macht de ouderen zijn.
- Hij vindt dat het erg gesteld is met de pers in Vlaanderen en schrijft graag zelf artikels en brieven naar kranten die dan niet gepubliceerd worden.
De foto is gemaakt in de Muze. De naakte 'jazzman' op de foto op de achtergrond is mijn vader.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, je kan beter wandelen. Van wandelen wordt je slim. Echt hoor.

caitlin - http://what-my-canon-sees.skynetblogs.be zei

Een heel mooie foto.
Wordt nog mooier met het verhaal er bij.

Dus is het eigenlijk niet zo goed dat ik naar het werk fiets ,-) ?

ysabel zei

@ caitlin: ik denk dat hij vooral het recreatief vrijetijdsfietsen bedoelt dat vooral gepensioneerden doen

steven (gekiekt) zei

mooi portret, heel karaktervol, net zoals je hem beschreven hebt

Karina zei

Ne wijze mens en een mooi portretje.

Xray zei

Prachtig portret.

MJ zei

...een mooi portret!

Caro zei

Zeer mooi portret en prachtig verhaal erbij. heb je dit portret met bestaand licht gemaakt en welke iso heb je gebruikt. Ik vind hem erg goed scherp geworden. Knap hoor.

ysabel zei

@ Caro: bestaand licht gebruikt. Het was aan het raam in het café de Muze. Als je het café kent, weet je direct waar, want de foto van mijn vader hangt erg in het zicht bij het binnenkomen. Ik had een reeks foto's gemaakt, bijna allemaal 800 iso. Ik heb nadien wel bewerkt: contrast, omzetting naar zwart wit (naar warmbruin), en anders gekadreerd.

@ xray, karina, steven, mj: erg bedankt. Ik ga blozen...

debeeldenplukker zei

Mooie foto Ysabel.Ik vind het goed dat je niet geflitst hebt om de natuurlijke sfeer te behouden.